Roodbaars met garnalen en groenten

  • Boodschappenlijst
    4 roodbaarsfilets
    2 kleine aubergines
    zout en peper
    1 groene paprika
    1 ui
    knoflook
    30 gram boter
    100 gram garnalen
    250 gram tomaten
    1 rode paprika
    5 eetl. Olie
    cayennepeper
    1/8 lt. Witte wijn
    ½ bosje peterselie
  • Bereiding
    De roodbaars afspoelen, droogdeppen, met zout en peper bestrooien en dan in reepjes snijden.
    De ui pellen en grofhakken.
    De aubergines en de paprika's ook in niet te kleine blokjes snijden.
    De tomaten even in kokend water leggen, ontvellen, in achtend snijden en de pitjes eruit knijpen.
    De olie verhitten in een koekenpan en de stukjes ui,aubergines,paprika en tomaat er lichtjes in bakken.
    Op smaak brengen met zout,peper ,knoflook en cayennepeper.
    Een ovenschaal met boter invetten.
    De reepjes vis,de garnalen en de gefruite groenten in de schaal doen en de witte wijn erbij gieten.
    In de voor- verwarmde oven in ± 20 minuten gaarstoven bij 200º C.
    De peterselie wassen, uitschudden, fijnsnijden en voor het opdienen over de stoofschotel strooien.
    Lekker met aardappelpuree.


  • << Vorige pagina