Panga met citroensaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht voor 4 personen)

    Boodschappenlijst

    800 gr pangafilets
    2,5 dl gekruide visbouillon
    2,5 dl witte wijn
    sap van een citroen
    30 gram boter
    1 dl room
    zout en peper

  • Bereiding
    Pocheer de gewassen filets gedurende 8-10 minuten in de bouillon samen met de wijn.
    Haal de vis uit de pan en houd hem warm.
    Kook het pocheervocht in tot er ongeveer 3,5 dl vocht over is.
    Smelt de boter samen met de bloem in een steelpan en giet hier al roerend het ingekookte pocheervocht bij en roer er tot slot de room bij.
    Laat de saus wat inkoken tot u een gladde saus heeft gekregen en maak de saus vervolgens op smaak af met citroensap, citroenrasp, zout en peper.
    Lekker met aardappelpuree en worteltjes.


  • << Vorige pagina