Gerookte zalm en fijne groente

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    2 zalmsteaks (± 200 gram per stuk)
    2 aardappelen
    150 gram sperciebonen
    2 kleine tomaten
    2 bosuitjes
    4 takjes tijm
    3 eetlepels medium sherry
    2 eetlepels olijfolie
    1 bekertje zure room (125 ml)
    2 eetlepels grove mosterd
    zout, peper
    bakpapier

  • Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200º C.
    Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes.
    Kook de plakjes aardappel en de spercieboontjes in ca.5 minuten beetgaar.
    Snijd de tomaten in plakjes en de bosuitjes in ringetjes.
    Trek het vel van de zalmsteak en verdeel het visvlees in stukjes.
    Spreid 2 stukken bakpapier van 30 x 30 cm uit en verdeel de plakjes aardappel in het midden.
    Leg hierop de sperciebonen, de zalm, de tomaten en de uiringetjes.
    Steek de takjes tijm ertussen en sprenkel er 2 eetlepels sherry en 1 eetlepel olijfolie over.
    Strooi er wat zout en peper over. Vouw het bakpapier tot pakketjes dicht.
    Laat de pakketjes in ca. 20 minuten gaar worden.
    Roer in een schaaltje de zure room met de mosterd, 1 eetlepel sherry en 1 eetlepel olijfolie tot een sausje en voeg zout en peper naar smaak toe.
    Geef het sausje bij de pakketjes.



  • << Vorige pagina