Kabeljauw met chinese zoetzure paprikasaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    Boodschappenlijst

    2 eetlepels olijfolie
    2 rode paprika's in stukjes
    3 bosuitjes, in stukken
    1 eetlepel gehakte verse gember
    1 blikje ananasstukjes op sap ( ca.230 gr.)
    2 eetlepels suiker
    3 eetlepels azijn
    2 eetlepels chinese lichte sojasaus
    1 eetlepel medium sherry
    600 gram kabeljauwfilet ( of andere witvisfilets)
    2 eetlepels bloem
    1 eetlepel aardappelmeel

  • Bereiding
    Verhit de olie in een pan.
    Bak de paprika al omscheppend in ca. 5 minuten iets bruin.
    Doe de bosui en de gember erbij en bak nog ca. 2 minuten.
    Voeg de ananasstukjes met vocht toe.
    Doe de suiker, azijn en sojasaus erbij. Laat het geheel ca. 5 minuten koken.
    Verdeel intussen de kabeljauwfilets in 4 stukken en bestrooi ze met zout.
    Doe de bloem op een bord en haal de stukken kabeljauw erdoor zodat ze rondom met een dun laagje bloem bedekt zijn.
    Verhit ineen koekenpan de rest van de olie.
    Bak de kabeljauw in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin.
    Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een papje en bind er de saus mee.
    Verdeel de kabeljauw over 4 borden en schep de saus erover.
    Lekker met rijst en roergebakken paksoi.

    Bereidingstijd: ca. 25 minuten



  • << Vorige pagina