Mediterrane tilapia roerbak

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    2 tilapiafilet
    1 eetlepel citroensap
    1 theelepel chilipoeder
    zout, versgemalen peper
    1 ui
    1 teen knoflook
    200 g wortel en/of broccoliroosjes
    3 tomaten
    10 zwarte olijven zonder pit
    3 eetlepels olijfolie


  • Bereiding

    Snijd de tilapiafilet in blokjes en besprenkel ze met citroensap.
    Wrijf de vis in met chilipoeder, zout en peper.
    Pel de ui, halveer hem en snijd de helften in dunne plakjes.
    Snijd ook de knoflook en wortel in plakjes. Snijd de tomaten en olijven in stukjes.
    Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de ui, knoflook en wortel en/of broccoliroosjes 2-3 minuten.
    Schep de tilapia erdoor en roerbak nog 2 minuten.
    Voeg dan de tomaat, olijven en 2-3 eetlepels water toe en laat het geheel 3-5 minuten zachtjes sudderen.
    Breng het gerecht op smaak met zout, peper en wat citroensap . Lekker met couscous of pasta.
    Bestrooi de visschotel voor het serveren met reepjes verse munt.
    Vervang de winterwortel door een zak Italiaanse
    roerbakgroente van 250 g.

    Lekker met kruidenbrood



  • << Vorige pagina