Pittige tilapia of panga met geroosterde aardappel en wortel

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    4 tilapia of panga filets
    500 g aardappelen
    500 g winterwortel
    1 grote ui
    4 eetlepels olijfolie
    boter
    zout, peper
    2 eetlepels hotketchup
    2 eetlepels ketjap manis
    bloem,water

  • Bereiding

    Boen de aardappelen schoon en schil de wortels.
    Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes.
    Snipper de ui grof.
    Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten.
    Strooi er zout en peper over.
    Schep ze af en toe om.
    Maak een dik papje met wat water en bloem,naar smaak zout en peper toevoegen en smeer hiermee de filets in.
    Bak de filets in 4-6 minuten goudbruin in een braadpan met wat boter. Roer de rest van de olie, de hotketchup en de ketjap door elkaar. Bestrijk de filets met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel.
    Verwarm het gerecht nog ca. 5 minuten in de pan.



  • << Vorige pagina