Tilapia met Griekse groenten

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    4 tilapia filets
    2 grote courgettes
    1 grote ui
    2 teentjes knoflook
    2 vleestomaten
    100 gram fetakaas
    4 eetlepels olijfolie
    2 theelepels gedroogde tijm
    zout, peper
    1 dl witte wijn
    2 eetlepels bloem

  • Bereiding

    Spoel de tilapia onder de koude kraan en dep ze droog.
    Snijd de courgettes in de lengte in vieren en vervolgens in stukjes van ½ cm dikte.
    Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de tomaten in stukjes. Hak de feta fijn.
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de gesnipperde ui met de stukjes courgette 5 minuten al omscheppend op een hoog vuur.
    Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 1 minuut mee.
    Roer de feta, 1 tl tijm, zout, peper en de witte wijn door de groenten en laat ze op een laag vuur in ca. 12 minuten gaar worden.
    Meng de bloem met 1 tl tijm, een snufje zout en een snufje peper.
    Wentel de tilapia door het bloemmengsel.
    Verhit de rest van de olie in een diepe pan met dikke bodem en bak hierin de filets aan beide kanten bruin en gaar (ca 6- 8 minuten).
    Schep het groentenmengsel op een warme schaal en leg de vis erop.
    Lekker met macaroni.



  • << Vorige pagina