Tilapia uit Costa Rica

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    2 tilapia filets
    1 afzonderlijke eetlepel olijfolie
    1 afzonderlijke eetlepel verse fijngehakte koriander of peterselie
    2 afzonderlijke theelepel fijngesneden knoflook
    1/4 theelepel en 1/8 theelepel zout
    1/4 theelepel suiker
    1 eetlepel vers limoensap
    3/4 kop rauwe rijst (1 kop = 2,4 dl)
    1/2 kop gehakte uien
    1 gepelde sinaasappels, van pitjes ontdaan, grofgehakt
    1 blik tomatenstukjes met vocht
    1 blik zwarte bonen of pintobonen, afgegoten en gespoeld
    1/2 theelepel gedroogde oregano
    1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
    1/8 theelepel cayennepeper

  • Bereiding

    Maak een marinade van het limoensap, ½ eetlepel olijfolie, 1 eetlepel koriander, 1 eetlepel knoflook en de suiker.
    Leg de tilapia erin en marineer 15 minuten, draai de vis een maal om.
    Kook intussen de rijst en houd ze warm.
    Verwarm de oven op 200°C.
    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan.
    Voeg resterende knoflook toe en de uien. Glazig laten worden terwijl u roert, ongeveer 5 minuten.
    Voeg 2 eetlepels koriander toe, de sinaasappel, tomaten, bonen, oregano, zout, peper en cayenne.
    Laat zonder deksel warm worden terwijl u af en toe roert, ongeveer 7 minuten.
    Lepel de rijst in een grote ovenschotel.
    Lepel het bonenmengsel op de rijst.
    Leg er dan de tilapiafilets op en schraap de marinade over de filets.
    Zet de schotel in de oven totdat de vis gaar is, van 16 tot 20 minuten - test met een vork, het vlees moet loskomen.



  • << Vorige pagina