Sengsun Meuntang / Gekruide vis met groenten uit Zuid Korea

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    ca. 400 gr tilapia
    200 gram gekookte mosselen + kreeftgarnalen
    1 middelgrote ui
    1 bakje champignons
    1 rode paprika
    1 teentje knoflook
    2 lente-uitjes
    1/2 courgette
    ½ theelepel chilipoeder
    ½ eetlepel chilisaus
    ½ theelepel zout
    voor de garnering:
    tuinkers

  • Bereiding

    Snijd de tilapia in stukjes.
    Pel de ui en snijd hem in 8 stukken.
    Veeg de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
    Halveer de rode paprika en verwijder de zaadlijsten en verwijder de zaadjes.
    Snijd dan elke paprikahelft in vieren.
    Pel de knoflook en rasp hem fijn.
    Snijd de lente-uitjes in stukjes van 2 1/2 cm.
    Schil de courgette snijdt hem in 8 gelijke stukken.
    Breng in een grote braadpan 6 dl water aan de kook en voeg het chilipoeder, de chilisaus en het zout toe.
    Voeg dan de tilapia en groenten toe, behalve de mosselen, garnalen, lente-uitjes en de courgette.
    Breng het water opnieuw aan de kook, voeg de lente-uitjes en de courgette toe en laat het gerecht in 10 minuten beetgaar sudderen (de stukjes vis moeten heel blijven en ook de stukken groente moeten hun vorm behouden).
    Als laatste de garnalen en mosselen deze alleen even goed doorwarmen omdat deze al gaar zijn dus niet te lang.

    Verdeel het gerecht gelijkmatig over 2 voorverwarmde borden en serveer het direct, gegarneerd met toefjes tuinkers.



  • << Vorige pagina