Tilapia met schuimige sherrysaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    4 tilapiafilets
    1 sinaasappel
    2½ dl medium dry sherry
    2 dl visfond of visbouillon( van tablet)
    2 takjes tijm
    2 rode paprika's
    3 eetlepels olijfolie
    zout, peper
    2 eetlepels bloem
    100 gram roomboter
    125 ml slagroom

  • Bereiding

    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af.
    Snijd de helft van de schil in dunne reepjes.
    Breng in een pan 2 dl sherry met de fond, tijm en de rest van de sinaasappelschil aan de kok.
    Kook het vocht op hoog vuur in ca. 10 minuten in tot er nog een kwart over is.
    Maak intussen de paprika's schoon en snijd ze in dunne ringen.
    Verhit 1 eetlepel olijfolie ineen pan, schep de paprika's en de rest van de sherry erdoor en stoof de paprika in ca. 3-4 minuten heel zachtjes gaar. Houd ze warm.
    Bestrooi de tilapia met zout en peper en wentel ze door de bloem.
    Verhit olijfolie met 25 gram roomboter in een grote koekenpan en bak de vis in 3-5 minuten knapperig bruin en gaar.
    Verwijder de sinaasappelschil en de tijm uit het ingekookte vocht.
    Roer de slagroom erdoor en kook het geheel op hoog vuur even in tot een vrij dikke saus ontstaat.
    Voeg de rest van de boter toe en klop de saus met een staafmixer mooi schuimig.
    Schep de saus op vier warme borden.
    Leg de gebakken vis in het midden en verdeel de paprika ringen en de reepjes sinaasappel erover.
    Lekker met aardappelkroketjes.



  • << Vorige pagina