Gebakken tilapia met een saus van cantharellen

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    4 tilapiafilets
    250 gram cantharellen
    ½ liter room (slagroom ongezoet)
    klontje boter ( 50 gram)
    scheutje witte wijn
    zout en peper
    beetje fijngesneden bieslook
    olijfolie

  • Bereiding

    De cantharellen goed afspoelen onder stromend water zodat alle zand en stokjes zijn verdwenen.
    Dan de cantharellen op een doek laten drogen op een licht warme plaats. Grote exemplaren eventueel verkleinen.
    Voor de saus doen we de klont boter in een pannetje en laten deze licht uitbruisen.
    Voeg de cantharellen hieraan toe en bak deze kort in de boter, afblussen met een scheutje witte wijn en dan de room toevoegen.
    Dit alles aan de kook brengen en de room langzaam inkoken en de cantharellen tot de dikte van de saus is verkregen.
    Op smaak brengen met zout en peper.
    De olijfolie verhitten en bak de tilapia filets mooi bruin en krokant. Hierbij het vuur niet te hoog anders verbrandt de vis.
    Voeg aan de warme saus als laatste het fijngesneden bieslook toe (niet te veel anders krijgt de smaak de overhand).
    Serveer de saus om de filets heen, niet erover omdat de vis krokant gebakken is en anders wordt deze door de saus weer slap en dat is zonde.
    Lekker met gebakken aardappeltjes en een lekkere salade

    P.S. U kunt eventueel ook champignons gebruiken mochten er geen cantharellen zijn.



  • << Vorige pagina