Gebakken tilapia met warme broccolisalade

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    2 tilapiafilets
    1 ei
    300 gram broccoli
    2 bosuitjes
    1 zoetzure augurk
    sap van ½ citroen
    4 eetlepels olijfolie
    zout, peper
    4 eetlepels volkorenmeel of bloem
    1 eetlepel chilipoeder

  • Bereiding

    Kook het ei in 10 minuten hard.
    Snijd de broccoli in roosjes.
    Kook de roosjes in een pan met weinig water en wat zout in ca. 4 minuten beetgaar.
    Snijd de bosuitjes in ringetjes en de augurk in stukjes.
    Pel het ei en prak het in een schaal fijn.
    Voeg het citroensap en 2 eetlepels olijfolie toe en roer alles tot een dressing.
    Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de broccoli, bosui en augurk erdoor.
    Roer in een diep bord het meel met zout en peper en chilipoeder door elkaar.
    Druk de tilapiafilets aan beide kanten in dit mengsel.
    Verhit olie in een koekenpan en bak de filets op matig vuur in ca. 10 minuten gaar en goudbruin.
    Leg de filets op een bord en schep de broccolisalade ernaast.
    Lekker met gekookte krieltjes.



  • << Vorige pagina