Salade met gegrilde tilapia, spekjes en citroendressing

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    2 stukken tilapiafilet van 75 gram elk
    6 plakjes ontbijtspek
    12 kerstomaatjes
    2 sla-uitje
    4 theelepels Franse mosterd
    zout, peper
    2 eetlepel fijngehakte dille
    4 eetlepels citroensap
    12 eetlepels olijfolie
    200 gram gemengde sla

  • Bereiding

    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit.
    Halveer de kerstomaatjes. |
    Pel en snipper het uitje.
    Meng de uitjes met 2 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, het citroensap en 10 eetlepels olie.
    Meng 2 theelepels mosterd met 2 eetlepels olie en bestrijk hiermee de tilapia.
    Leg de tilapiafilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
    Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar.
    Verdeel de salade over 4 borden, leg de tilapia en de plakjes spek erop.

    Vistip:
    Deze salade kan ook worden gemaakt met bijvoorbeeld zalm, zeeduivel of tarbot



  • << Vorige pagina