Gegratineerde tilapiaschotel

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    2 tilapiafilets
    1 kleine prei
    20 gram boter
    1 eetlepel bloem
    ¼ eetlepel grofgemalen peper
    1½ eetlepel vieux of cognac
    1 dl witte wijn
    1 dl kruidenbouillon(poeder)
    2 eetlepels crème fraîche
    50 gram geraspte jong belegen kaas
    zout

  • Bereiding

    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Spoel de tilapiafilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
    Snijd de filets in stukken van ca. 5 cm.
    Was de prei en hak deze zeer fijn.
    Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt.
    Voeg de fijngehakte prei toe en bak hem op een laag vuur in ca. 2 minuten glazig.
    Roer de bloem en de peper erdoor en bak het nog 30 seconden.
    Voeg de cognac, witte wijn en de kruidenbouillon al roerende toe.
    Breng de saus nog steeds roerende aan de kook en laat deze 3 minuten zachtjes koken.
    Roer de crème fraîche, 25 gram geraspte kaas, een snufje zout en de stukjes vis door de hete saus.
    Schep het gerecht direct in een lage ovenschaal, strooi de rest van de geraspte kaas erover en laat het onder de hete grill goudbruin en gaar worden ( ca. 4 minuten).
    Lekker met aardappelpuree en doperwtjes.



  • << Vorige pagina