Krokante tilapia met eiersaus

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    2 tilapiafilets
    2 eieren
    2 sneetjes oud witbrood of 4 eetlepels paneermeel
    zout, peper
    100 gram boter
    1 eetlepel groene pesto
    150 gram veldsla of spinazie

  • Bereiding

    Kook 1 ei ca. 8 minuten hard.
    Leg de vis op een vergiet.
    Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine). Bestrooi ze met zout en peper.
    Klop het tweede ei los in een diep bord.
    Haal de tilapia door het ei en wentel ze door het broodkruim, druk dit wat aan.
    Verhit 50 gram boter in een grote koekenpan en bak de tilapia in ca. 4 minuten goudbruin en gaar.
    Pel intussen het ei en prak hem fijn.
    Smelt de rest van de boter in een steelpan en roer het ei en de pesto erdoor.
    Breng de saus op smaak met zout en peper.
    Verdeel de veldsla over 2 borden en leg de tilapia erop. Schep de saus ernaast.
    Lekker met gekookte krieltjes.



  • << Vorige pagina