Gebakken tilapia met gedroogde tomaten vinaigrette

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    2 flinke tilapiafilets
    versgemalen peper, zout
    2 eetlepels bloem
    40 gram boter
    4 gedroogde tomaten in olie
    1 sjalotje
    2 ansjovisfilets uit blik
    mespunt suiker
    2 eetlepels olijfolie
    3 - 4 blaadjes basilicum
    1 eetlepel rode wijnazijn
    2 eetlepels droge witte wijn

  • Bereiding

    Visfilets bestrooien met peper en zout en door de bloem wentelen.
    Boter verhitten in een koekenpan en visfilets hierin goudbruin bakken in ca. 5 - 6 minuten, halverwege voorzichtig keren.
    Intussen gedroogde tomaten in dunne reepjes snijden.
    Sjalotje pellen en snipperen.
    Ansjovisfilets in stukjes snijden.
    In een kommetje doen: ansjovis, suiker en 2 eetlepels olie, met een vork dit fijnmaken tot een sausje.
    Toevoegen: azijn, wijn, peper, sjalotjes, tomaatreepjes en fijngeknipte basilicum.
    Goed door elkaar roeren.
    Vis op keukenpapier laten uitlekken en op borden leggen.
    Beetje vinaigrette erover sprenkelen.
    Rest apart erbij geven.
    Serveren met (saffraan) rijst of risotto.



  • << Vorige pagina