Tilapia met broccoli en oude kaassaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    2 tilapiafilets
    75 gram magere spekblokjes
    1/8 liter slagroom
    1 visbouillontablet
    1 ui
    mespunt cayennepeper
    300 gram broccoli
    75 gram geraspte oude kaas
    1 eetlepel fijngehakte peterselie

  • Bereiding

    Pel en snipper de ui.
    Bak de spekblokjes in een droge koekepan met anti-aanbaklaag zachtjes uit.
    Voeg de gesnipperde ui toe en bak het geheel nog 3 min. op een laag vuur.
    Voeg de slagroom aan het spek-uimengsel toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus op een hoog vuur 3 min. koken, zo nu en dan roeren.
    Voeg de cayennepeper en de kaas toe. Even roeren en de saus van het vuur af halen.
    Breng ondertussen ½ lt. water met de visbouillontablet aan de kook.
    Voeg de broccoli aan de bouillon toe.
    Voeg als de broccoli 2 min. heeft gekookt de tilapiafilets toe en laat deze op een laag vuur in ca. 6 min. met de broccoli gaar worden. (het kan iets langer zijn naargelang de dikte van de filets).
    Schep de tilapia en de broccoli uit de bouillon op 2 warme borden, schep de warme saus erop en strooi de peterselie erover
    Lekker met gekookte pasta.

    Vistip
    Tilapia kan vervangen worden door kabeljauw of roodbaars.



  • << Vorige pagina