Minestrone met kabeljauw

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    400 gr kabeljauwfilet
    versgemalen peper, zout
    2 eetlepels citroensap
    200 gr prei
    1 courgette
    200 gr wortel
    3 eetlepels olijfolie
    2 teentjes knoflook
    150 gr magere spekblokjes
    ½ l. blik gepeelde tomaten op sap
    1½ l. visbouillon (tablet of visfond)
    100 gr macaroni
    1 eetlepel gehakte basilicum (diepvries of vers )
    1eetlepel gehakte tijm (diepvries of vers )
    parmezaanse kaas

  • Bereiding
    Snijd de kabeljauw in dobbelstenen.
    Bestrooi ze met peper, zout en citroensap en zet ze apart.
    Verdeel de gewassen prei in ringetjes.
    Snijd de gewassen courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes van 1 cm dik. Snijd de wortel iets kleiner.
    Verhit de olijfolie en roerbak hierin de spekblokjes, prei, courgette, wortel en geperste knoflook. Giet de bouillon erbij.
    Voeg de gepelde tomaten met sap en de macaroni toe.
    Kook de soep 10 minuten.
    Schep de kabeljauw erdoor en kook zachtjes 5 minuten.
    Meng de kruiden erdoor.
    Bestrooi de soep met parmezaanse kaas en serveer er foccacciabrood bestrooid met (zee)zout en besprenkel met olijfolie bij.


  • << Vorige pagina