Viscurry met roodbaarsfilet

  • Boodschappenlijst
    600 gram roodbaars
    1 citroen, uitgeperst
    3 eetl. olijfolie
    6 bosuitjes in ringetjes ( groen en wit apart houden)
    2 teentjes knoflook
    2 eetl. Kerriepoeder
    1 blik tomatenblokjes op sap ( 400 gram)
    1 groene paprika ( in blokjes)
    1 cm gemberwortel (geraspt)
    liter visbouillon ( van ½ tablet)
    vergemalen peper en zout
  • Bereiding
    Snij de roodbaarsfilet in gelijke stukjes en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep ze daarna droog met keukenpapier.
    Verhit de olie in een stoofpan en bak hierin zachtjes het wit van bosuitjes, de knoflook en kerriepoeder 3 minuten.
    Voeg de tomatenblokjes met sap, de paprikablokjes, gember, groene peper en visbouillon toe en breng dit aan de kook.
    Leg de roodbaarsfilets in deze saus en laat de vis hierin 8 minuten zachtjes garen.
    Roer het groen van de bosuitjes door het stoofvocht en voeg peper en zout naar smaak toe.
    Serveer de roodbaarscurry op warme diepe borden.

    Geef er rijst, naanbrood of vloerbrood bij


  • << Vorige pagina