Roergebakken roodbaars met prei en paprika

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    300 g roodbaars
    1 rode paprika
    3 eetlepels slaolie
    300 g gesneden prei
    1 bakje boemboe ajam smoor (Conimex)
    2 eetlepels fijngehakte koriander

  • Bereiding
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de roodbaars in stukjes van ca. 1 1/2 cm.
    Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in zeer smalle reepjes.
    Verhit de olie in de wok of diepe braadpan tot deze begint te dampen. Roerbak hierin de stukjes roodbaars, de paprikareepjes en de prei 3 minuten op een hoog vuur.
    Voeg 200 ml heet water en de boemboe toe.
    Laat het geheel ca. 3 minuten pruttelen.
    Strooi de fijngehakte koriander erover en serveer direct.


    Lekker met witte rijst en seroendeng (kant-en-klaar kokosstrooisel).


  • << Vorige pagina