Elzasser Roodbaars

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    600 gram roodbaars
    4 sjalotjes
    75 gram boter
    zout, peper
    8 eetl. bloem
    8 eetl. fijngehakte gemengde kruiden
    (peterselie, dragon, bieslook, kervel)
    2 dl. Elzasser Riesling
    3 dl. Slagroom

  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Snipper de sjalotjes heel fijn.
    Beboter een ovenschaal met boter.
    Bestrooi de roodbaars met zout en peper.
    Wentel ze door de bloem en leg ze in de ovenschaal.
    Breng de riesling met de sjalotjes, de kruiden, een snufje zout en peper aan de kook en schenk het geheel over de roodbaars.
    Schenk de slagroom erover en laat de vis in een voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar worden.
    Schep er geregeld wat kookvocht over.
    Leg de roodbaars op een schaal en houd ze afgedekt even warm.
    Giet de saus in een pannetje en laat deze op hoog vuur iets dikker worden.
    Schep de saus over de vis.
    Lekker met gekookte aardappelen en roergebakken peultjes


  • << Vorige pagina