Gegrilde roodbaars met pijnboompitten

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    4 roodbaarsfilets van 150 g
    1 sinaasappel
    75 g pijnboompitten
    75 g rozijnen
    1 theelepel versgemalen zwarte peper
    ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
    zeezout
    3 eetlepels olijfolie extra vierge

  • Bereiding
    Verwarm de ovengrill voor.
    Boen de sinaasappel schoon en rasp er 1 eetlepel oranje schil af.
    Hak de pijnboompitten en rozijnen grof en meng ze in een kom met de geraspte sinaasappelschil, peper, komijn, zout naar smaak en olijfolie.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een bakplaat.
    Strijk het pijnboompittenmengsel over de filets uit.
    Schuif de bakplaat 15 cm onder de hete grill en rooster de roodbaarsfilets in 5 minuten goudbruin en gaar.
    Lekker met couscous en sperziebonen.


  • << Vorige pagina