Ovenschotel met heek

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    500 gram heekfilet
    1 teen knoflook
    2 eetlepels boter
    2 preien
    150 gram noorse garnalen
    ¼ liter melk
    1 zakje dillesaus
    500 gram aardappelen
    1 pot gekookte worteltjes
    zout en peper

  • Bereiding
    Het teentje knoflook uitpersen en in de verhitte boter goudgeel fruiten.
    De prei in halve ringen snijden en 3 minuten omscheppend bakken.
    De vis in blokjes snijden en samen met de garnalen toevoegen, 3 minuten meebakken.
    Van de melk met het sauspoeder een gebonden saus bereiden en deze warm houden.
    De aardappelen in weinig water met zout gaarkoken, afgieten en samen met de in stukjes gesneden wortel fijnstampen.
    Er wat melk, boter, peper, zout en nootmuskaat een stevige, pittige puree van bereiden.
    Het vis-preimengsel en de saus door elkaar scheppen, in een ingevette ovenschaal overdoen en de puree erover uitstrijken.
    Onder een hete grill goudbruin laten kleuren.


  • << Vorige pagina