Vispannetje met roodbaars en kerrie

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    600 gram roodbaarsfilet
    1 ui
    1 teentje knoflook
    8 lente-uitjes
    1 rode paprika
    5 dl visbouillion
    2,5 dl room
    40 g bloem
    35 g boter
    bieslook
    1 eetlepel kerrie
    1 mespuntje gemberpoeder
    peper en zout

  • Bereiding
    De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden.
    De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
    De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter.
    Daarna bestrooien met bloem en de visbouillion samen met de room toevoegen.
    Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
    De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden.
    Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
    Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje.
    Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie.
    Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.


  • << Vorige pagina