Gepocheerde roodbaarsfilet

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    400 gram roodbaarsfilet
    1 komkommer
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    olijfolie
    zout,peper
    1 ltr. Visbouillon ( 2 bouillontabletten)
    1 eetlepel fijngehakte dille

  • Bereiding
    Schil de komkommer en snijd hem in blokjes.
    Pel en snipper het uitje en de teentjes knoflook.
    Verhit de olijfolie in een diepe pan, roer de blokjes komkommer, het uitje en de knoflook erdoor.
    Voeg een snufje zout en een snufje peper toe en laat het geheel met de deksel op de pan 15 minuten op een laag vuur smoren.
    Was de roodbaars onder de koude kraan en laat de filets op een vergiet even uitlekken.
    Breng de bouillon aan de kook.
    Leg de roodbaarsfilets in het hete vocht.
    Breng het vocht weer tegen de kook en zet het vuur laag.
    Laat de vis in ca. 8 minuten gaar worden.
    Neem de roodbaarsfilets met een schuimspaan uit het vocht en leg ze op een voorverwarmd bord.
    Lekker met broccoli en gebakken aardappelen.


  • << Vorige pagina