Roodbaars in Masala

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    Ca. 300 gram roodbaars
    100 gram kreeftgarnalen
    4 eetlepels Faja Lobi kip in Masala (marinade)
    4 eetlepels kouseband-Mix (roerbakmix)
    1 madam Jeanette peper
    3 tenen knoflook, geperst
    2 uien, gesnipperd
    2 takken selderij, fijn gesneden
    2 tomaten, in blokjes
    1 kopje water
    olijfolie, bloem
    rijst
    ca. 300 gram sperzieboontjes

  • Bereiding
    De roodbaars in stukken snijden, met bloem besmeren en in ruime hoeveelheid olie lichtbruin bakken, daarna afscheppen.
    7 eetlepels olijfolie verhitten, knoflook en uien hierin lichtbruin fruiten, daarna tomaat, de marinade, selderij, peper hieraan toevoegen en enkele minuten laten sudderen.
    Voeg vervolgens de roodbaars en het water toe en laat het geheel 5 minuten op zacht vuur sudderen.
    Zout naar smaak toevoegen.
    De sperziebonen schoonmaken en beetgaar koken.
    Verhit in een pan wat olijfolie en roerbak hierin even de grote garnalen (niet te lang anders worden ze taai) en voeg hier aan toe de sperziebonen en de roerbakmix en laat dit even door sudderen.
    Kook ondertussen de rijst volgens de gebruikaanwijzing.

    TIP:
    Dit gerecht is pittig, maar wilt u het wat milder gebruik dan een halve peper in plaats van een hele.
    Gebruik niet de zaadjes van de peper want die zijn behoorlijk heet.
    De Faja Lobi Kip in Masala en de Faja Lobi kouseband-mix zijn verkrijgbaar bij De twee gebroeders( Koperwiekplein)



  • << Vorige pagina