Roodbaars met tapenade en dille

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    300-400 gram roodbaars
    1 teentje knoflook
    50 gram zwarte olijven zonder pit
    2 eetlepels kappertjes
    2 ansjovisfilet
    8 gedroogde tomaten op olie en
    2 eetlepels van de olie
    15 gram dille( diepvries)

  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 180 °C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog.
    Pel het teentje knoflook.
    Hak voor de tapenade het teentje knoflook, de olijven, de kappertjes, de ansjovisfilets en de gedroogde tomaten samen fijn.
    Vet een ovenvaste schaal in met een beetje van de tomatenolie.
    Leg de roodbaarsfilets naast elkaar in de ovenschaal.
    Bedek de filets met een dikke laag tapenade.
    Strooi de dille erop en besprenkel met de rest van de olie.
    Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden.


  • << Vorige pagina