Gebakken roodbaars met sinaasappelmousseline

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    1/4 liter vers geperst sinaasappelsap
    1 eierdooiers
    1eetlepels witte wijn
    1 dl geklaarde boter
    peper
    zout
    1 eetlepels half stijf geslagen room
    2 roodbaarsfilet
    olijfolie

  • Bereiding

    Zeef het verse sinaasappelsap en kook het in tot er een halve deciliter over is.
    Laat het vocht afkoelen en meng de eierdooiers en de witte wijn erdoor.
    Klop de massa au bain marie met een garde tot de massa gebonden is en een dikte heeft van mayonaise.
    Haal de pan uit het warme water en klop de massa net zo lang tot deze afgekoeld is.
    Voeg langzaam via een dun straaltje de lauwwarme geklaarde boter toe terwijl u blijft kloppen.
    Voeg de boter niet te snel toe anders gaat de saus schiften.
    Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer als laatste de eetlepels half stijf geslagen room erdoor.
    Verhit een scheut olijfolie in een pan.
    Bestrooi de roodbaarsfilet met peper en zout en bak ze op de huid gedurende 3 minuten.
    Draai de filets om en bak de andere kant nog 20 seconden.



  • << Vorige pagina