Roodbaarsfilet in pittige broccoli-kokossaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    ± 250 gram roodbaarsfilet
    1 eetlepel olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, gesnipperd
    ¼ rood pepertje, in ringetjes
    300 gram panklare broccoli, in roosjes
    1 kuipje boemboe voor ajam smoor (conimex)
    1 dl kokosmelk
    1½ eetlepel fijngeknipte korianderblad

    Dit is een gerecht met een oosters tintje.
    Voor dit recept kun je alle soorten visfilet gebruiken mits het wel stevig is, zoals tilapia, roodbaars, zeewolf, heek enz.

  • Bereiding
    Verhit de olie.
    Fruit de ui en de knoflook en het pepertje opeen halfhoog vuur in ca. 5 minuten glazig.
    Schep de broccoli erdoor en bak hem 2 minuten mee.
    Klop intussen de inhoud van het kuipje boemboe en de kokosmelk door elkaar en snijd de vis in stukken.
    Schenk de saus bij de groenten en breng hem aan de kook.
    Leg de vis in de saus en laat hem op een laag vuur in ca. 7 minuten gaar worden.
    Garneer met het korianderblad.
    Lekker met pandanrijst.


  • << Vorige pagina