Chinese visfilets

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    700 gram heekfilets
    Bakje champignons
    1 stukje gemberwortel van 2cm
    6 bosuitjes
    2 eetlepels sojasaus
    olijfolie
    2 fijngehakte sjalotten
    1 teen fijngehakte teen knoflook
    4 eetlepels diepvries doperwten
    1 ½ theelepel aardappelmeel
    2 eetlepels sherry
    2 eetlepels oestersaus
    1 theelepel suiker

  • Bereiding
    Snijd de champignons in plakjes .
    Schil van de gemberwortel halen en wrijf deze in de vijzel tot puree(of fijnmaken in een keukenmachine).
    Snijd de bosuitjes in ringetjes en snijd de heekfilet in gelijke stukken.
    Verhit in een wok of braadpan de sojaolie met olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook samen met de gemberwortelpuree glazig.
    Voeg op een hoog vuur de stukken vis toe en roerbak deze snel in ca. 3 minuten lichtbruin en gaar.
    Schep ze met een schuimspaan op een warme schaal en houd deze warm op een pan met heet water.
    Voeg aan de bakolie de champignons, de bosuitjes en de diepvries erwten toe en stoof deze in 3 minuten op een laag vuur.
    Roer aardappelmeel met de sherry, oestersaus en suiker tot een glad papje.
    Voeg dit al roerende aan het groentemengsel toe en laat alles nog ca. 1 minuut zachtjes koken.
    Giet de saus over de vis.


  • << Vorige pagina