Roodbaars met blauwkaas

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    ± 400 gram roodbaars
    100 gram blauwaderkaas
    (b.v. Danish blue of Gorgonzola)
    1 dl room
    peper
    ½ ltr visbouillon

  • Bereiding
    Pocheer de roodbaarsfilet in ongeveer 6-8 minuten in de hete visbouillon gaar.
    Smelt in de tussentijd al roerend de verbrokkelde kaar in de room. Maak de saus op smaak met peper en geef deze saus over de gepocheerde vis.


    Roodbaarsfilet laat zich op verschillende manieren bereiden.
    Gebakken of gestoofd is misschien de meest gebruikelijke.
    Maar zoals hier, gepocheerd of gestoomd smaakt roodbaars wel net zo lekker.
    Er zijn veel combinaties van roodbaars met kaas mogelijk.
    De blauwkaas kan b.v. vervangen worden door plakjes camembert, die u even onder de grill houdt.
    Met een eenvoudige gegratineerde kaassaus van b.v. Goudse kaas zet u ook snel een heerlijk gerecht op tafel.
    I.p.v. visbouillon kan vis ook in wijn gepocheerd worden.
    Het gepocheerde vocht kan, zoals bij de meeste vissoorten, dienen als basis voor het maken van een saus.


  • << Vorige pagina