Geroosterde roodbaarsfilet met sesamzaad

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    4 roodbaarsfilet
    alternatief: tilapia, meerval of kabeljauw
    2 eetlepels sojasaus
    1 kleine rode ui
    10 gr. bieslook
    2 eetlepels osterse chilisaus
    2 eetlepels roerbakolie
    1 volle eetlepel sezamzaadjes
  • Bereiding

    Bereiding

    Verwarm de grill in de oven voor.
    Bestrijk de roodbaarsfilets met 1 eetlepel sojasaus.
    Snipper de ui heel fijn. Knip het bieslook fijn.
    Schep in een kommetje de ui, bieslook, chilisaus, olie en 1 eetlepel sojasaus door elkaar.
    Leg de filets op een bakplaat en strijk het kruidenmengsel erover uit.
    Strooi de sesamzaadjes erover.
    Schuif de bakplaat ca.
    15 cm. onder de hete grill en rooster de filets in ca. 5 minuten bruin en gaar.

    Vistip!
    Verpak de roodbaarsfilets met kruiden en sesamzaad in aluminiumfolie en leg ze op de barbecue of laat ze in een voorverwarmde oven van 200° in ca. 10 minuten gaar worden.



  • << Vorige pagina