Spaanse visschotel

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    500 gram roodbaarsfilet
    2 theelepels zout
    1 eetlepel citroensap
    1 ui
    1 rode paprika
    600 gram tomaten
    olijfolie
    3 teenjes knoflook
    10 zwarte olijven
    4 eetlepels geschaafde amandelen
  • Bereiding
    Bestooi de vis met het zout en sprenkel het citroensap erover.
    Leg de vis op een vergiet.
    Snijdt de ui in dunne reepjes.
    Was de paprika, verwijder de pitjes en de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
    Dompel de tomaten in kokend water, haal het vel eraf en snijd de tomaten in stukjes.
    Verwarm de olijfolie en bak de vis aan weerzijden even aan.
    Leg hem op een bord.
    Fruit de ui tot hij glazig ziet.
    Knijp de knoflook boven de pan uit en doe de tomaten en de paprika bij de ui.
    Laat de saus inkoken tot al het vocht verdampt is.
    Leg de vis en de olijven in de saus, sluit de pan en stoof de vis in 10 minuten gaar.
    Rooster de amandelen in een droge koekenpan lichtbruin.
    Dien de vis met de saus op; strooi de amandelen erover.


  • << Vorige pagina