Roodbaarsschotel

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    400 gram roodbaarsfilet
    6 tomaten, ontveld en in blokjes
    2 preien, in ringen
    1 kruidenbouillontablet
    30 gram boter
    scheutje witte wijn
    250 ml zure room
    1 zakje geraspte kaas
  • Bereiding
    Smoor de tomaten met de prei, het verkruimelde bouillontablet en peper en zout naar smaak ca. 7 minuten in de boter.
    Voeg de wijn toe en schep alles in een ingevette ovenschaal.
    Wrijf de roodbaarsfilet in met peper en zout en leg de vis op de groente.
    Strijk de zure room erover en strooi de kaas erop.
    Laat de vis in een voorverwarmde oven ( 220°C) in ca. 20 minuten gaar worden.
    Lekker met krieltjes en een rauwkostsalade.
    I.p.v. roodbaars kunt u ook een andere visfilet gebruiken.


  • << Vorige pagina