Gepocheerde roodbaarsfilet

  • Boodschappenlijst
    4 stukjes victoriabaarsfilet
    4 plakjes bladerdeeg
    2 eetlepels losgeklopt ei
    1 courgette
    2 eetlepels sesamzaad
    zout-peper
    1 eetlepel fijngeknipte bieslook
    ½ l. visbouillon (tablet)
    3 eetlepels crème fraîche
    1 theelepel mosterd
    olijfolie
    1 eetlepel gembersiroop
  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 220ºc.
    Leg de plakjes bladerdeeg op een (met bakpapier beklede) bakplaat.
    Bestrijk de plakjes met een ei en bestrooi ze met sesamzaad.
    Bak ze midden in de oven goudbruin en gaar (ca. 15 min.).
    Snijd de courgette in smalle reepjes (ca. ½ cm.dikte).
    Bak de reepjes courgette in de olie omscheppend 3 min. op een hoog vuur 'beet' gaar.
    Voeg een snufje zout, peper en de bieslook aan de courgette toe.
    Breng de boullion aan de kook, leg de stukjes victoriabaars erin, breng het vocht weer tegen de kook aan, zet het vuur laag en laat de stukjes victoriabaars in ca. 10 min. gaar worden.
    Neem ½dl. van de hete visboullion uit de pan en meng het in een pannetje met de creme fraîche, de mosterd en de gembersiroop.
    Laat de saus 3-4 min. op een hoog vuur koken tot hij een beetje dikker is geworden.
    Voeg zout en peper naar smaak toe.
    Snijd de plakjes bladerdeeg overdwars doormidden en neem de bovenkant (deksel) eraf.
    Schep de courgette op de plakjes bladerdeeg, schep de stukjes victoriabaars met een schuimspaan ui de pan en leg ze op de courgettereepjes.
    Schep de saus erover en leg de bladerdeegdeksel erop.


  • << Vorige pagina