Gegrilde roodbaarsfilet met waterkerspesto

  • Boodschappenlijst
    2 roodbaarsfilets
    ½ zakje hazelnoten
    2 teentjes knoflook
    1 zakje waterkers
    50 gram zachte geitenkaas
    versgemalen zwarte peper
    ca. 1 dl. olijfolie
    grof zeezout
    Ż eetlepel olie om in te vetten
    keukenmachine
  • Bereiding
    In koekepan hazelnoten goudbruin roosteren.
    Knoflook pellen. In keukenmachine hazelnoten, knoflook en helft van de waterkers fijnmalen.
    Kaas en peper naar smaak erdoor mengen.
    Al mengend zoveel olie in dun straaltje toevoegen, dat er een smeu´ge saus ontstaat.
    Van rest van waterkers steeltjes verwijderen.

    Grill voorverwarmen op de hoogste stand.
    Bakplaat invetten.
    Roodbaarsfilets aan beide kanten dun bestrijken met pesto.
    Filets met lichte kant op bakplaat leggen.
    Twee borden voorverwarmen.

    Bakplaat ca. 10 cm onder de hete grill schuiven en de rodbaarsfilets in ca. 4 minuten lichtbruin en net gaar grillen.
    Pesto goed doorroeren en op de warme borden in het midden een laagje pesto scheppen.
    Roodbaarsfilets in de pesto leggen en bestrooien met zout.
    Rest van de waterkers op de roodbaars leggen.
    Serveren met Vlaamse frieten en een frisse salade.


  • << Vorige pagina