Panga met tomaten-olijvensaus en courgette

  • Boodschappenlijst
    4 panga filets
    voor de tomaten-olijvensaus:
    8 eetlepels olijfolie
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    tomatenblokjes op sap (blik 400 gram)
    2 eetlepels rode wijnazijn
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 dl witte wijn
    1 ½ dl visbouillon (van tablet)
    100 gram zwarte olijven zonder pit
    1 eetlepel versgehakte basilicum
    2 courgettes
    4 eetlepels bloem
    peper en zout
    25 gram boter
  • Bereiding
    Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook.
    Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken.
    Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus.
    Schaaf de gewassen courgette in lange linten.
    Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie.
    Spoel de panga af en dep ze droog. Bestrooi de panga met peper en zout en haal ze door de bloem.
    Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar.
    Keer ze tijdens het bakken maar één keer!
    Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.
    Lekker met pasta.


  • << Vorige pagina