Vispotje met citroendumplings

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    1 ui in ringen
    1 teen knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    250 ml witte wijn
    1 blik gepeelde tomaten
    2 eetlepels tomatenpuree
    1 theelepel verse of droge tijm
    zout, versgemalen peper
    sap en rasp van een citroen

    350 gr heekfilet in stukken
    100 gr garnalen
    250 gr inktvisringen
    200 ml bakmeel
    50 gr boter
    1 eetlepel peterselie
    60 ml koud water

  • Bereiding
    Roerbak de ui en knoflook todat ze glazig zien.
    Voeg de witte wijn toe en breng kort aan de kok.
    Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree en tijm toe en breng op smaak met peper en zout.
    Laat sudderen tot de saus lobbig wordt.
    Maak ondertussen de deegballetjes: meng het meel met de boter en meng tot de mix op broodkruimels lijkt. Breng op smaak met zout en peper en doe het sap en de rasp van de citroen erbij.
    Voeg het water toe en mix tot er een stevig deeg onstaat.
    Maak 8 tot 10 balletjes van.
    Doe de vis bij de saus en laat 5 minuten sudderen.
    Voeg de garnalen en inktvisringen toe en leg de deegballetjes bovenop.
    Deksel op de pan en 10 minuten laten sudderen tot de balletjes gaar zijn.
    Versier met wat peterselie en dien direct op.


  • << Vorige pagina