Panga met komkommersaus

  • Boodschappenlijst
    4 panga filets
    1 komkommer
    3 bosuitjes
    sap van een halve citroen
    zout, versgemalen peper
    4 eetlepels bloem
    4 eetlepels vloeibare margarine
    125 ml crème fraîche
    1½ eetlepel dille, fijngehakt

  • Bereiding
    Schil de komkommer en halveer hem in de lengte.
    Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
    Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
    Wrijf de panga in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
    Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de panga`s in 6-8 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege.
    Leg de filets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Bak de bosui en komkommer in het bakvet in 3-4 minuten zachtjes gaar.
    Roer de crème fraîche en dille erdoor en warm de saus zachtjes door.
    Voeg zout en peper toe en schep de saus over de panga filets.
    Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.


  • << Vorige pagina