Panga met zoetzure ananassaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    2 pangafilets
    1 grote ui
    2 lente-uitjes
    1½ eetlepel olijfolie
    ca. 200 gram ananasstukjes
    2 eetlepels zoete chilisaus
    ½ eetlepel azijn
    1 eetlepel ketjap manis
    ½ eetlepel aardappelzetmeel
  • Bereiding
    Bak de filets in wat boter en olie aan beide kanten mooi bruin en krokant. (Haal ze dan door een beslag van wat water vermengt met bloem, niet te dun want anders loopt het beslag er af).
    Zout en peper toevoegen naar smaak.
    Maak intussen de saus;
    Pel de ui en snijd deze in dunne partjes.
    Snijd de lente-uitjes (ook het groene) diagonaal in stukjes van 3 cm.
    Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui op een laag vuur.
    Voeg de lente-uitjes toe en bak ze 2 minuten mee.
    Voeg de ananas met het sap uit het blikje, de chilisaus, de azijn en de ketjap toe en breng het geheel aan de kook.
    Roer van het aardappelzetmeel met 2 eetlepels koud water een papje zonder klontjes en voeg dit al roerende aan de pan toe.
    Laat de saus een paar minuten zachtjes koken.
    Leg de filets op 2 warme borden en serveer de saus er naast.
    Lekker met gekookte mie en Chinese kool.


  • << Vorige pagina