Panga op roergebakken boontjes en champignons

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    4 pangafilets
    +/- 300 gram spercieboontjes
    125 gram champignons
    1 grote ui
    1 a 2 teentjes knoflook
    1 citroen (of witte wijn)
    peper en zout
    bloem
  • Bereiding

    Voorbereiding

    Maak de boontjes schoon, zet een pan water (met zout) op en
    kook ze beetgaar.
    Doe ze in een vergiet, spoel ze af met koud water.
    Snijd de champignons in vieren.
    Snij de ui en de knoflook in blokjes.

    Bereiding

    Zet een wok op middel hoog vuur en doe er wat olie (zonnebloem of olijf) in, als de olie heet is voeg de ui en de knoflook toe.
    Als de ui goudbruin is voeg je de champignons toe.
    Als champignons ook mooi bruin zijn voeg je de boontjes toe
    en mag het vuur laag.
    Zet een koekenpan op doe er wat olie in (een combi olie roomboter is het lekkerst).
    Peper en zout de vis, dep de vis in een bakje met bloem
    zet je vuur wat hoger, als je olie warm is doen we de vis erin en aan beiden zijden bruin bakken.
    Als de vis mooi bruin is afblussen met en beetje citroensap of witte wijn.
    De boontjes op het bord vis erop de "jus" erover en eet smakelijk.
    Lekker met puree of gebakken aardappels.



  • << Vorige pagina