Panga met uienmarmelade

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    2 pangafilets
    2 eetlepels olijfolie
    60 ml rode-wijnazijn
    3 eetlepels vloeibare honing
    ¼ theelepel paprikapoeder
    1 eetlepel bloem
    1 grote ui
    zout, peper
    25 gram boter
  • Bereiding
    Ui pellen en snipperen.
    Olijfolie verhitten en ui glazig fruiten.
    Azijn, honing en paprika toevoegen en op laag vuur in ca. 7 minuten zachtjes koken tot uien gekarameliseerd zijn en vocht is ingedikt (= uienmarmelade.
    Laten afkoelen en overdoen in een schaaltje.
    Pangafilets afspoelen onder koud stromend water en goed afdeppen.
    Bestrooien met zout en peper.
    Panga door de bloem wentelen. Teveel aan bloem afschudden.
    Boter verhitten en panga in ca. 6 minuten goudbruin bakken.
    Serveren met uienmarmelade en aardappelkroketjes.


  • << Vorige pagina