Pangafilet uit de oven

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    4 pangafilets (voor de pesto)

    1 bosje basilicum
    1 tak peterselie
    75 gram pijnboompitten
    5 tenen knoflook
    50 gr. Parmezaanse kaas
    200 gram olijfolie
    50 gr. kappertjes
    2 ansjovisfilets
    1 vleestomaat
  • Bereiding
    Draai alle ingrediënten glad in de keukenmachine, behalve de olijfolie. Voeg - al draaiende - de olijfolie toe.
    Snijd van een vleestomaat het vruchtvlees fijn en meng dit met de helft van de pesto.

    Voor de saus

    Breng 2 dl Visbouillon, 2 dl Witte wijn, 1 dl. Witte vermout, 5 gekneusde witte peperkorrels en 2 fijn gehakte sjalotjes aan de kook.
    Laat dit inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid.
    Giet dit door een zeef in een andere pan en voeg al roerende 4 dl. slagroom toe.
    Laat dit inkoken tot op gewenste dikte en breng op smaak met zout en peper.
    Zet het vuur uit en voeg al roerende 75 gram klontjes koude boter toe

    Leg 4 pangafilets in een beboterde ovenschaal.
    Kruiden met zout en peper.
    Maak van het tomaat/pesto mengsel een dakje boven op de filets.
    Besprenkel de vis met witte wijn en vermout.
    Dek de filets af met aluminiumfolie en gaar deze op een voorverwarmde oven op 180 C°.
    Schep wat aardappelpuree op een bord.
    Leg hier de vis op en drapeer er de saus omheen.



  • << Vorige pagina