Panga met tomaat, paprika en
    olijven uit de oven

  • Boodschappenlijst
    (Hoofdgerecht 2 personen)

    2 pangafilets
    1 ui
    2 eetlepels olijfolie
    1 citroen
    2 takjes tijm
    1 eetlepel sambal
    1 eetlepel olie (invetten)
    aluminiumfolie
    2 teenjes knoflook
    1/2 pot gegrilde paprika's
    1 potje groene olijven zonder pit
    2 tomaten
    zout, vers gemalen zwarte peper
    lage ovenschaal, inhoud ca. 2 lt.
  • Bereiding
    Oven voorverwarmen op 175 C of gasovenstand 3.
    Ui en knoflook pellen en snipperen.
    In pan olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 min. heel zachtjes glazig fruiten.
    Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
    Vruchtvlees in reepjes snijden.

    Citroen goed schoonboenen, kapjes eraf snijden en citroen in plakjes snijden.
    Olijven in plakjes snijden. Tijmblaadjes van takjes rissen.
    Ovenschaal invetten.
    Helft van tomatenmengsel,ui , knoflook en paprika ,olijven en tijm over bodem verdelen.
    Pangafilets op groenten leggen, bestrijken met sambal en bestrooien met peper en zout.
    Plakjes citroen en rest tomatenmengsel, olijven en tijm erover verdelen.
    Afdekken met deksel of aluminiumfolie.
    Pangafilets in midden van de oven in ca. 15-20 min gaar en door en door heet laten worden.
    Serveren met couscous en salade.


  • << Vorige pagina