Provençaalse Mosselen

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2  personen)

    2 KG VERSE MOSSELEN 3 DL WITTE WIJN 2 EL OLIJFOLIE 4 SJALOTJES, GESNIPPERD 2 TH KNOFLOOK, GESNIPPERD ½ EL TIJM, FIJNGEHAKT ½ EL BASILICUM, FIJNGEHAKT 4 GEDROOGDE TOMATEN OP OLIE IN STUKJES 4 TOMATEN ONTVELD, ZONDER ZAADJES IN BLOKJES 50 GR ZWARTE OLIJVEN ZONDER PIT, GEHAKT ZWARTE PEPER, GEMALEN 3 EL PETERSELIE, FIJNGEHAKT
  • Bereiding
    Verhit de olie in een wok en fruit de sjalotjes.

    Voeg het knoflook, tijm, basilicum, gedr. tomaten, verse tomaten toe en roerbak dit 3 minuten.

    Schep de olijven erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe.

    Verwarm de witte wijn in een ruime pan. Voeg de mosselen toe, leg het deksel erop en breng alles aan de kook. Kook de mosselen 6- 8 minuten tot alle mosselen open staan, schud de pan regelmatig om.

    Giet 2 dl van het mosselvocht over de saus. Kook deze iets in en schenk de saus over de mosselen. Bestrooi het gerecht met peterselie. Serveer er stokbrood of patat friet en een frisse salade bij.


  • << Vorige pagina