Forel met tomaat en venkel

  • Boodschappenlijst
    Nee
  • Bereiding
    Verwarm de oven voor tot 200C. Maak de venkel schoon, snijd er de stelen en het groen af, halveer de knol en snijd de helften in plakken.

    Kook de plakken in weinig water met zout in ca. 5 minuten beetgaar.
    Snijd de tomaten in plakken. Spoel de forellen schoon onder kous stromend water en dep ze droog.
    Snijd de kruidenboter in 8 stukjes.
    Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en tomaat.
    Leg daar de kruidenboter en de takjes kruiden op.
    Lag de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel er de olijfolie over.

    Leg de eventuele overgebleven groenten naast de forellen en bestrooi alles met peper en zout naar smaak.

    Laat de forellen in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar worden.

    Lekker met gebakken aardappelen.


  • << Vorige pagina