Gebakken zalmforel met tomaten-basilicumsaus

  • Boodschappenlijst
    2 Zalmforellen 2 eetlepels bloem 25 gram boter 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels pesto 1 dl gezeefde tomaten 2 eetlepels crème fraîche of Room Fris
  • Bereiding
    Spoel de Zalmforellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de Zalmforellen van binnen en buiten met pesto. Wentel de Zalmforellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn. Verhit de boter met de olijfolie in een grote pan en bak de Zalmforellen in 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar. Meng ondertussen de gezeefde tomaten met 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus. Roer de crème fraîche of Room Fris er op het laatst doorheen. Serveer de forellen en de saus apart. Lekker met tagliatelle.


  • << Vorige pagina