Zalmforel met hazelnoten en peterselie

  • Boodschappenlijst
    2 schoongemaakte Zalmforellen 1 rode ui 4 eetlepels fijngehakte peterselie 100 gram kruidenboter 50 gram hazelnoten (zee)zout en peper 1 bakje kerstomaatjes
  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200 C. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Snijd de kruidenboter in dunne plakjes. Vul de buikholte van de zalmforellen met plakjes kruidenboter, uiringen en peterselie en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Hak de hazelnoten fijn en strooi ze met zout en peper over de forellen. Verdeel de rest van de kruidenboter in vlokjes over de vis. Verdeel de kerstomaatjes eromheen. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de zalmforel in ongeveer 15 minuten knapperig bruin en gaar.


  • << Vorige pagina