Zalmforel met limoen en amandel

  • Boodschappenlijst
    2 Zalmforellen (panklaar) 3 eetlepels bloem 2 eetlepels olie of 25 gram boter 1 limoen (in dunne plakjes) 2 eetlepels droge sherry of witte wijn 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd) 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt) zout en peper (versgemalen)
  • Bereiding
    Spoel de Zalmforellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de Zalmforellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover. Lekker met roergebakken spinazie en rijst.


  • << Vorige pagina