Tagliatelle en kabeljauw uit de oven

  • Boodschappenlijst
    400 gr tagliatelle
    400 gr kabeljauw
    2 tenen knoflook
    3 eetl rode pesto
    bekertje creme fraiche (125ml)
    citroensap
    3 vleestomaten (of gepelde tomaten uit blik)
    2 uien
    olijfolie
    zout en (vers gemalen) peper
  • Bereiding
    De vis bestrooien met zout, peper en de citroensap laat dit ca 15 min staan ondertussen de tomaten ontvellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden, Knoflook in kleine stukjes snijden en de ui in ringen. Verwarm de oven ondertussen op 220 graden. Doe in een pan wat olijfolie en bak hierin de kabeljauw 1 minuut per kant.
    Doe dit in een ovenschaal. Bak in de achtergeleven olie de uien en de knoflook 3 minuten lekker bruin. Haal het van het vuur af en maak het af met de pesto, creme fraiche en de tomaten tot een gladde saus, doe de saus over de vis en dek het af met aluminiumfolie ( gladde kant naar vis) en zet dit voor 20 min in het midden van de oven.
    De pasta koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Als de pasta klaar is dan dat over 2 borden verdelen en de vis. Serveer direct, lekker met een frisse salade erbij


  • << Vorige pagina